Μπισκότα με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο

Υλικά

  • 280 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκινισμένο)
  • 120 γραμ. ελαιόλαδο
  • 80 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 60 γραμ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1/4 κ. γλ. σόδα
  • 1/4 κ. γλ. κάνελα κεϋλάνης
  • 1/4 κ. γλ. γαρύφαλο
  • ξύσμα πορτοκαλιού

 

  1. Ανακατεύω το baking powder με το αλεύρι
  2. Σε λεκανίτσα, διαλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι να αφρίσει. Προσθέτω τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το ξύσμα και ανακατεύω
  3. Ρίχνω λίγο λίγο και το αλεύρι
Η ζύμη μου θα γίνει εύπλαστη και δεν θα κολάει. Έτοιμη να μεταμορφωθεί σε μπισκότα

Κόβω 2 φύλλα λαδόκολα, στρώνω το ένα στο πάγκο της κουζίνας, βάζω τη μισή ζύμη, από πάνω το δεύτερο φύλλο λαδόκολας και ανοίγω τη ζύμη με πλάστη.

Η ζύμη να μη γίνει πολύ λεπτή, για να μη σπάνε τα μπισκοτάκια κατά τη μεταφορά τους στο ταψί και για να μην «αρπάξουν» στο ψήσιμο.

Κόβω με κουπάτ μπισκοτάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς c για 15-18 λεπτά.