Κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής άλεσης, χωρίς αυγά και γάλα

keik-sokolatas

Και όμως, γίνεται. Κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και γάλα. Ελαφρύ, να το φας όλο, χωρίς πολλές τύψεις!

Υλικά:

  • 250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκινισμένο)
  • 220 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 80 γραμ. ελαιόλαδο
  • 6 κ. σ. κακάο
  • 2 κουτ. γλ. σόδα
  • 2 κουτ. γλ. baking powder
  • 2 φλ. νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)

Εκτέλεση:

  • Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί
  • Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύουμε

Έτοιμο!!

  • Λαδώνω ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα και βάζω μέσα το μίγμα μου
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 55-60 λεπτά