Κεκάκια πορτοκαλιού, με αλεύρι ολικής άλεσης χωρίς αυγά και γάλα

kekakia-portokaliou

Υπέροχα, μυρωδάτα κεκάκια πορτοκαλιού με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και γάλα. Απίστευτα αφράτα και νόστιμα.

Υλικά:

  • 1 & 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκινισμένο)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. baking powder
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί
  • Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύουμε

Τόσο απλά!

  • Βάζω χαρτάκια σε 8 θήκες για κεκάκια και ψήνω στους 175 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου

Καταλαβαίνω ότι τα κεκάκια μου είναι έτοιμα, όταν στα 30 λεπτά τα πατήσω με το δάχτυλο και το κεκάκι επανέλθει στη θέση του