Βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Μεγάλη η διαμάχη μεταξύ των συμβατικών και των βιολογικών φρούτων και λαχανικών. Θα παραθέσω την άποψή μου ως απλός καταναλωτής και μητέρα.

Η κορούλα μου θήλαζε μέχρι 28 μηνών. Όσο θήλαζε αποκλειστικά, πριν την εισαγωγή στέρεων τροφών, ήμουν ήσυχη ότι την έτρεφα με ό,τι καλύτερο: το μητρικό γάλα. Όσο όμως πλησίαζε ο καιρός να της δώσω φαγητό, τόσο πονοκεφάλιαζα ψάχνοντας τι είναι »καλύτερο».

Μια καλή φίλη που ψώνιζε χρόνια από τη βιολογική λαϊκή της γειτονιάς, για να με πείσει – ως άπιστος Θωμάς εγώ- ότι είναι όντως καλύτερα τα βιολογικά προϊόντα, μου έφερε να δοκιμάσω καρότο και μήλο. Αυτή η δοκιμή με έπεισε. Η γεύση τους ήταν πραγματικά…φυσική!! Πεντανόστιμα και γεμάτα γεύση.

Έτσι λοιπόν, από 6 μηνών που η μικρή μου ξεκίνησε στέρεες τροφές, μέχρι και σήμερα ( όταν τις ετοιμάζω δικό της φαγητό ), προσπαθώ και χρησιμοποιώ βιολογικά προϊόντα. Και λέω προσπαθώ, γιατί κακά τα ψέματα, δεν μπορούσα πάντα να διαθέτω, για παράδειγμα,  4 και 5 ευρώ για 1 κιλό αχλάδια.

Από ό,τι έχω διαβάσει, τα λαχανικά που προσλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων, είναι αυτά που παράγονται στο έδαφος, όπως οι πατάτες, οι ντομάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια κλπ.

Έτσι, φροντίζω τέτοια προϊόντα να είναι βιολογικής προέλευσης – επαναλαμβάνω, όσο μπορώ. Φυσικά θα ψωνίσω και συμβατικά, κυρίως επειδή είναι πιο οικονομικά.